Pranešimai spaudai 

EN  FR

Liberalų sąjūdžio frakcija inicijuoja, kad naujus mokesčių įstatymų projektus įvertintų nepriklausomi ekspertai


Liberalų sąjūdžio frakcija prašo, kad šiandien Seime pateiktas Gyventojų pajamų, Nekilnojamojo turto, Pelno mokesčio įstatymų pataisas ir naujojo siūlomo Mokesčio už transporto priemones įstatymo projektą įvertintų nepriklausomi ekspertai. Iškeldama šią iniciatyvą frakcija, surinkusi penktadalį Seimo narių parašų, jau kreipėsi į Seimo valdybą.

 

Liberalų sąjūdžio frakcija pasinaudojo šia galimybe remdamasi Seimo statutu. Dėl minėtų įstatymo projektų frakcija papildomai kreipėsi į Vyriausybę, kad ši pateiktų savo išvadas.

 

Pagal galiojančią tvarką, Seimo Biudžeto ir finansų komitetas, priimdamas sprendimą dėl naujai pateiktų mokesčių projektų, turėtų papildomai įvertinti nepriklausomų ekspertų išvadas.

 

Liberalų sąjūdžio frakcija nepritaria pateiktoms Gyventojų pajamų, Nekilnojamojo turto, Pelno mokesčio įstatymų pataisoms bei naujo Mokesčio už transporto priemones įstatymo projektui.

 

„Visa ši naujų mokesčių brukimo beatodairiškai skubant istorija man primena Šaltojo karo laikus, kai negalvojama apie ginklavimosi, šiuo atveju ginklavimosi naujų mokesčių bombomis ir raketomis, pasekmes. Tos bombos gali sugriauti mūsų ir taip trapios ekonomikos pamatus. Dėl to ekspertų, nepriklausomų specialistų išvados yra būtinos“, – tvirtino Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Gintaras Steponavičius.

 

Liberalų sąjūdžio frakcija tikisi, kad Seimo valdyba kuo skubiau ras galimybę kreiptis į ekspertus dėl nepriklausomos ekspertizės. Frakcija pabrėžia, kad dangstantis „prabangos“ sąvoka Seimui šiandien buvo pateikti paviršutiniškai parengti projektai, kuriuos tobulinti siūlo net patys projektų autoriai.

 

„Toks elgesys – labai nesolidus ir demonstruoja naujų mokesčių įstatymų rengėjų desperaciją, juos diskredituoja“, – teigė G. Steponavičius.

 

Daugiau informacijos:
Gintaras Steponavičius, Liberalų sąjūdžio frakcijos narys

Tel. 86 99 43 727

[email protected]





© Seimo kanceliarija
Į PRADŽIĄ